Grekiskt lantbröd 4 bröd
50 g jäst
1 msk flingsalt
8 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
1 msk honung
1,5 kg vetemjöl
Gör så här:
Blanda jäst och vatten i en stor bunke.
Tillsätt oljan, salt och honung och rör om.
Häll i mjölet och arbeta till en fast deg.
Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
Ta upp degen på bakbordet igen och knåda den och låt den därefter jäsa i 45 minuter till under bakduk.
Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
Låt jäsa i en timme på plåten under bakduk.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg.
Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
Gräddas totalt 50 minuter.
Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten och låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar