måndag 24 september 2012

GI-bröd


Detta GI-bröd är både nyttigt och så gott att det kan serveras även till gäster som inte behöver hålla sitt blodsocker i schack. Och tänk på att man kan byta ut enstaka ingredienser till liknade om man inte har allt hemma.

GI-bröd


Av Bagarn Publicerat: 24 september 2012 Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 55 min Total tid: 1 timme, 10 min Mängd: 1 bröd (ca 15 skivor)
200 g siktat dinkelmjöl
2 dl mandelmjöl
50 g hasselnötskärnor
50 g mandel
50 g cashewnötter
0,5 dl linfrön
1 dl naturella solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl boveteflingor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk 3%
2,5 dl turkisk eller grekisk yoghurt
pumpakärnor att strö på
smör till formen
sesamfrön till formen

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en 2 liters brödform och häll i sesamfrön så det täcker botten och kanterna.

Blanda samtliga ingredienser och häll i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i drygt 50 minuter. Håll koll på slutet och täck med aluminiumfolie om brödet börjar få för mycket färg.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar