Då är det bra att ha en deg på jäsning i kylskåpet. Detta är ett enkelt recept som alla kan göra och det blir imponerande bra.
Kalljästa frukostbullar 8-10 st
15 g jäst
2 msk olivolja
2 tsk flytande honung
3 dl kallt vatten
1 msk flingor av havsalt
500 g ekologiskt vetemjöl+ lite till utbakning
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt olivolja, honung och 1 dl av vattnet. Blanda väl. Tillsätt resten av vattnet och saltet.
Blanda i mjölet i omgångar. Degen ska vara en deg (och inte en smet). Men fuktig. Ställ in i kylskåp i 8-10 timmar.
Ta ut degen. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
Mjöla bakbordet och stjälp upp degen. Dela den i 8-10 delar med en degskrapa. Forma lite lätt till någorlunda runda bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt vila ca 15 minuter.
Sätt in i ugnen. Släng in en mugg vatten på botten av ugnen. Grädda i 14-15 minuter. Släpp ut ågan efter ca 10 minuter.
Låt svalna lite på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar